Druk weekje gehad!!
Hoi iedereen,
Ik krijg veel commentaar op het feit dat ik er lang over doe om een nieuwe blog te schrijven haha! lieve mensen, daar heb ik toch helemaal geen tijd voor!!! Ik ben hier zooo aan het genieten en doen, dat ik echt vergeet om jullie op de hoogte te houden ;-)
Bij deze weer een korte update van mij! Ik weet niet eens meer waar ik moet beginnen. Vorige week heb ik wat foto's geupload van oa Casa Rosada, daar was ik vorige week zondag. Was echt zoo leuk om op het balkon te staan waar Evita Perron ooit ook stond...Verder heb ik die zondag de hele dag over een markt gewandeld, super mooie kunst gezien en al een aantal dingetjes op het oog voor in me huis!!! Die zondagavond was er een opening van een nieuwe club in Buenos Aires (BA), Club One. Daar zijn we met het hele huis heen gegaan, één van mn huisgenoten kende een jongen die ons uit de rij haalde en een VIP treatment voor ons regelde. Was echt super leuk, ik moet zeggen BA weet hoe te feesten!! Ik heb nog nooit zoveel mensen op één plek gezien, zoveel gezelligheid en zoveel lol hebben we gehad!! Het was denk ik het beste housefeestje waar ik ooit geweest ben! Club one gaan we dus zeker nog vaker bezoeken. Ik heb aan het eind van de avond een VIP pas van ze gekregen, nooit meer in de rij, nooit meer betalen en altijd een tafeltje voor me vrij :D How cool haha
Deze week ben ik op school begonnen in klas A2, ik had er de eerste dagen veel moeite mee, Porteños(argentijnen) hebben hun eigen manier van Spaans praten en dat is soms erg verwarrend. Tevens gaan ze ervan uit dat je veel dingen weet die ik dus niet weet. Ik ben al niet zo een ster met grammatica dus deze week was lastig! Máár heb vandaag de test gedaan en mag toch lekker door naar het volgende niveau. Ik vindt het nog steeds iedere dag zooo stoer als ik in de winkel sta of op straat ben en een praatje kan maken met een Porteño.
Na school gaan we meestal met zn allen lunchen en bespreken we wat we die dag willen doen. Vaak is het samen uiteten en daarna door naar een bar of club! Ik verveel me echt geen seconde hier en dat verklaard ook waarom jullie zo weinig van me horen ;-)
Oohja, dinsdag heb ik de hele dag op het politiebureau doorgebracht! Hét nummer één foefje uit alle boekjes om toeristen op te lichten overkwam een huisgenootje. We liepen over straat toen er plosteling iets op ons viel, een soort witte gelei achtige zooi. Meteen kwam er een dame aangesneld die aanbood het af te doen met een zakdoek die zij in dr hand had. Omdat ik haast niks op me had sloeg ik haar aanbod af, mijn huisgenoot die echt echt onder zat liet het toe. Die aardige dame (dachten we toen nog) maakte zijn shirt schoon en vroeg hem zijn rugzak af te doen zodat ze de achterkant kon doen. Op het moment dat hij zijn rugzak afdeed kwam er iemand voorbij die zijn rugzak meenam. Mooi balen dus!! Weg paspoort!!! Oepssss, wij dus naar de politie, doorverwezen naar het bureau speciaal voor toeristen, doorverwezen naar een ander bureau omdat de beroving niet in dat district viel, daar aangifte gedaan, naar de Nederlandse Ambassade om zijn paspoort opnieuw aan te vragen......het was een heel gedoe. Achteraf voelde hij zich natuurlijk super dom. In ieder reisboekje lees je over dit soort in scene gezette praktijken! Maarja, ook dat hoort bij het leven in BA, zijn we weer een ervaring rijker!
Ik ben woensdag met twee meiden uit het huis gaan dansen bij dansschool Azucar, eerst anderhalf uur tango, daarna een uur reggaeton en tot slot een uur Salsa. Ik was helemaal kapot aan het eind van de avond maar het was leuk!! We hebben ons kapot gelachen, vooral om het dansje wat ze ons leerde tijdens de reggaeton les! Tango vond ik iets minder, maar dat is persoonlijk! Ik ben niet zo van het slome dansen hahah
Vandaag hebben we gewandeld door Ricoleta, de upperclass barrio (buurt) van BA. Ook de buurt van Maxima!Die gebouwen, die auto's, de mensen.....echt net of je in Hollywood beland bent. Super mooi, maar ik vindt het ook heerlijk hier in mijn buurtje! We blijken niet in de meest veilige straat van BA te wonen, maar ik moet zeggen ik vindt het prima hier! Heb nergens last van!! Het enige waar ikmoeite mee heb zijn de uitlaatgassen hier, het is echt vreselijk. Het is hier heerlijk om te wandelen maar aan het eind van de dag kom ik thuis met hoofdpijn en longpijn. Dat is echt minder! Ik heb soms echt moeite met het ademen en in de avond merk ik dat me keel pijn doet en ik voor mijn gevoel gassen uithoest!! Maar goed! Dat is het leven in een grote stad hé ;-)
Ik heb nog veel meer meegemaakt de afgelopen week, maar ik ga het niet allemaal opschrijven!!! Ik moet me namelijk al weer klaar gaan maken om uit eten te gaan :-)
Hasta Luego!! Beso, Querida
nou nou nou nou ... nu weet ik dat ik me niet zo druk moet maken. Je hebt gewoon dikke pret en daarom steeds minder tijd om ons op de hoogte te houden. Schat, geef niets hoor! Geniet van iedere dag.
xxxxxx thuisfront
gelukkig het klinkt allemaal nog goed geen heimwee diarree ed .hihih fijn dat je zo geniet.dit is jong zijn.dingen doen die je wilt. je wordt een rjker mens.veel lol en tot de volgende keer xxxlobie joe.
mi Qyerida, (nu weer eens de echte vertaling hanteren),
wat een bruisend leven leid je en ....alles zo spannend en nieuw. Geniet ervan en blijf op je zelf passen.
Zijn jouw plannen t.a.v. Chili definitief veranderd en zoja welke richting ga je uit?
nog een vraag: is het handiger om Spans in BA te gaan volgen of moeten we het toch maar in "ons betweterige" Europa doen? Ik hoop dat je ergens hierover zal schrijven, maar het belangrijkste blijft genieten, lekker eten, cultuursnuiven en goed op bllijven opletten op gemeneriken en lekkere chicos (???) (vrije vertaling met boerenverstand nl van chicas chicos maken).
groeten en een dikke knuf van je tante uit het andere "limburgse" buitenland