Korte update
Hola
Even een kort verhaaltje van mij weer! Ik ben de hele week bezig geweest met beslissen wat ik nou ga doen. Chili is echt geen optie op dit moment, een aantal meiden van school zijn net terug uit Chili en het is daar op dit moment nog steeds te chaotisch! Ook op de zusterschool in Chili ondervinden zij veel last van de situatie daar waardoor zij studenten adviseren de overstap naar daar niet te maken. Hoe jammer het ook is, er is nog veel meer te zien dus ik doe het toch maar niet. Mijn volgende plan was om naar Peru te gaan, maar ook daar twijfel ik nog over. Peru ziet er erg leuk uit en ik hoor er leuke verhalen over maar mijn huisgenoten hebben nog zoveel andere leuke plannen dat ik denk ik gewoon daarbij aansluit.
Ik ga in ieder geval volgende week zaterdag met de boot vanuit buenos aires naar Montevideo (Uruguay) hier blijf ik 5 dagen! Ik ga daar vooral heen omdat ik toch wel een strand mis hier in BA. De oversteek is goed te doen en het is niet al te duur, we gaan met 4 man dus dat wordt zeker erg leuk. Na Montevideo reis ik naar Iguazu, eerst de argentijnse kant van de watervallen met 1 overnachting en daarna door naar de Braziliaanse kant van de watervallen voor drie nachten. Ik hoop nog een vlucht naar Rio te kunnen boeken om daar nog een aantal dagen te verblijven maar dat is nog even onzeker. De binnenlandse vluchten zijn toch net iets duurder dan verwacht dus ik bekijk dat ter plekke eerst.
Mbt het Spaans leren in Argentinie en dan met name in Buenos Aires zou ik zeggen zeker doen!! Het is een geweldige ervaring. Wel ben ik van mening dat het 'spaans' van de portenos erg anders is dan het spaans in overige zuid amerikaanse landen. Dit is soms jammer omdat het toch voor verwarring zorgt. De portenos spreken de dubbele LL uit als SCH waardoor veel woorden anders klinken. Een chilleen zou bijvoorbeeld zeggen Me llamo Querida (uitgesproken als een J) In BA zeggen ze me llamo querida (uitgesproken als schamo) Tevens vervoegen zij woorden op andere manieren wat soms erg lastig is. Zo gebruikt overig latijns amerika de TU vorm voor jij, in BA is dit de VOS vorm, waardoor het werkwoord ook weer anders vervoegd moet worden. De manier van Spaans spreken hier is afgeleid van Che Guevara, een erg belangrijk persoon in de geschiedenis van Argentinie. Wat maakt dat zij veel in de Che vorm spreken!!! De grammatica is in ieder geval erg lastig onder de knie te krijgen, er zijn zoveel vervoegingen etc dat ik het vaak gewoon op de simpele tegenwoordige tijd hou ;-)
Al met al leer je een aparte manier van Spaans spreken en schrijven. Leuk maar ingewikkeld!! Toch ben ik blij dat ik hier in Argentinie spaans leer, want naast de taal heeft het land gewoon zoveel meer te bieden! Je leert zoveel over de cultuur en over de geschiedenis dat je het idee hebt het land echt te kennen. Dit is voor mij zoveel meer dan een opervlakkige vakantie, geen standaard zon, zee, strand en feest land. Maar zeker een aanrader!!!!! Ik weet dat deze ervaring mijn leven erg zal veranderderen en ik kan dan ook alleen maar zeggen dat Argentinie geweldig is. Tante mau, om antwoord te geven op de vraag Spaans leren in Europa of Zuid Amerika/ BA zou ik zeggen 100% BA doen!! Ik ben van mening dat het naar school gaan hier je zo een inside feeling geeft dat je echt leeft in een ander land!! Voor mijn gevoel meer dan ik in ieder ander Europees land zou kunnen hebben!!!
Tot zover voor nu!
Beso!!
geniet ervan lieverd! echt gaaf dat je dit kunt meemaken, en al deze plaatsen kunt gaan bezoeken. pas goed op jezelf, maar vooral: veel plezier! dikke kus uit tilburg
gezellig klinkt het allemaal.ik zie alles voor me.ja meid in zuid amerika leef je het is ook herkenning.beejt su
met andere gebouwen en taal.je dna komt toch daar vandaan. xxxjes lobie joe.
Schat , heb je wel goed geinformeerd of het allemaal wel veilig is? je boot-avontuur! Ik ben zuid-amerikaanse maar ik krijg het wel Spaans benauwd (ha ha ) als ik lees... Uruguay, Iguazu, Brazilie enz enz. Blijf op je hoede!! vele xxx en brassa's van ons
Slimme zet mami, om niet richting Chili te gaan! Wie weet komt er ooit nog eens een tijd om daar heen te gaan.. Maar geniet nu van al het mooie!
xoxo
hoi schat,
alles oke?
xxxx mama
chili moet je nu maar vene links laten, schat.
Paula is net terug en zij is er vandaan, maar het was erg chaotisch, onzeker en volgens haar waren er nog veel kleine naschokken af en toe.
Dus ...niet echt ontspannen
En... dan heb je weer een goede reden om nog eens naar Z-amerika te gaan en... er is nog zoveel leuks te dooen en zien.
Kies voor lol, cultuursnuiven, lekker ontspannen en voor al niet voor...STRESS, ONZEKERHEID EN ELLENDE.
Het is your time of your life, dus neem het er ook van.
Hasta la vista, ole. etc etc
kusjes en een dikke knuf uit Limburg van Maureen.
heel veel plezier in Brazilie
x
Hoi schat,
Veel liefs van ons. Ik tel de dagen (helaas voor jou ha ha ha )
xxx love you